Χρήσιμα

Άρθρα

Page224.Photo1.Original

Τίτλος

Εναλλακτική θέρμανση

Ένα ερώτημα που τίθεται συχνά, είναι κατά πόσο ένα βιοκλιματικό κτήριο μπορεί (και σε ποιο ποσοστό) να καλύψει τις ανάγκες των χρηστών του σε θέρμανση από μόνο του, δηλαδή χωρίς την ανάγκη εγκατάστασης ενός ενεργοβόρου, αλλά και ρυπογόνου συστήματος κεντρικής θέρμανσης.

Διαβάστε Περισσότερα

Τι είναι τα Pellets

ΣΥΣΣΩΜΑΤΩΜΑΤΑ ΒΙΟΜΑΖΑΣ
Τα pellet (συσσωματώματα) είναι ένα καύσιμο αποτελούμενο από ξύλο, απαλλαγμένο από κάθε υγρασία, συμπιεσμένο σε μικρούς κυλίνδρους χωρίς καμιά προστιθέμενη συγκολλητική ουσία. Η θερμιδική απόδοση των pellet ανέρχεται στα 4200kcal/kg.

Διαβάστε Περισσότερα

Καυσόξυλα και Τζάκι

Καυσόξυλα και τζάκι – Aλήθειες και «μυστικά»

Οι περισσότερες κατοικίες στις μέρες μας διαθέτουν τζάκι κι έτσι οι οικογένειες απολαμβάνουν τη ζεστασιά και τη θαλπωρή του. Γνωρίζουμε όμως ότι το είδος του ξύλου που θα επιλέξουμε για το τζάκι μας παίζει καθοριστικό ρόλο τόσο στη λειτουργία όσο και την απόδοσή του; Δεν είναι κατάλληλα όλα τα ξύλα για καύσιμη ύλη.

Διαβάστε Περισσότερα

Τζάκι χωρίς ενοχές

Τζάκι χωρίς ενοχές

     Φανταζόσασταν ποτέ ότι το τζάκι μπορεί να επιβαρύνει την υγεία μας αλλά και το περιβάλλον; Είναι αλήθεια. Δεν είναι ανάγκη όμως να στερηθούμε τη θαλπωρή του χωρίς ενοχές. Υπάρχουν τρόποι να μειώσουμε την επιβάρυνση με μικρές αλλαγές στον τρόπο που τo λειτουργούμε αλλά και νέα, πιο φιλικά στο περιβάλλον, μοντέλα. 

Διαβάστε Περισσότερα

Ενεργειακό τζάκι

Τι είναι ενεργειακές εστίες?

Ποιές εστίες ονομάζουμε ενεργειακές;
Ενεργειακή θα αποκαλέσουμε μία εστία η οποία κατά την καύση του ξύλου μέσα στον θάλαμο καύσης ξεπερνάει τους 650ο Κελσίου που είναι το όριο βάση των νόμων της φυσικής της ανάφλεξης των καυσαερίων.

Διαβάστε Περισσότερα

Συμβουλές

Συμβουλές

Τίτλος

Επιλογή μηχανήματος

Τι πρέπει να προσέχουμε πριν την αγορά ενός μηχανήματος.

Διαβάστε Περισσότερα

Καλύτερη απόδοση στο τζάκι μας

Το τζάκι και η κατασκευή του είναι το πρώτο ζητούμενο. Το τζακι αποτελεί μία μικρή κατασκευή που πρέπει να είναι καλοσχεδιασμένη, ώστε «να τραβά καλά», όπως συνηθίζεται να λέμε, ανεξάρτητα από το μέγεθος της φωτιάς. Το πόσο καλά τραβάει το τζακι επηρεάζεται κι από την επιφάνεια που καταλαμβάνει η φωτιά και τα καυσόξυλα μέσα στην εστία.
Επίσης, είναι χρήσιμο τις πρώτες φορές που θα λειτουργήσουμε το τζάκι να ελέγξουμε πόσο εκτεταμένη φωτιά μπορεί να ικανοποιήσει χωρίς αυτό να καπνίζει και τι είδος απο καυσοξυλα πρέπει να επιλέξουμε.

Διαβάστε Περισσότερα

Καθαρισμός καμινάδας

Μία από τις σημαντικότερες εργασίες που θα πρέπει να πραγματοποιείται είναι ο καθαρισμός της καμινάδας.

Διαβάστε Περισσότερα

Σχέση υδρογόνου δύναμης και τιμής

ΣΧΕΣΗ ΘΕΡΜΟΓΟΝΟΥ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ.

Διαβάστε Περισσότερα

Τα σχόλια έχουν κλείσει.