23210 93066 - Κιν.: 6977600939 [email protected]

Μία ακόμη οικονομική λύση για θέρμανση, σε σχέση με το πετρέλαιο, είναι και  οι καυστήρες Pellet.  Ήδη αρκετοί έχουν  αντικαταστήσει τον  καυστήρα πετρελαίου με καινούργιο, ο οποίος καίει το Pellet.
Οι καυστήρες  Pellet χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερα υψηλές αποδόσεις, δεν μολύνουν σχεδόν καθόλου το περιβάλλον και ανάλογα με το μοντέλο μπορούν να παράγουν μεταξύ 10.000 και 60.000 Btu ανά ώρα. Οι  καυστήρες Pellet καίνε τα υπολείμματα ξύλου τόσο αποτελεσματικά, και η εξαγωγή του καπνού μπορεί να γίνει  από ένα σωλήνα που καταλήγει σε εξωτερικό χώρο. Σχετικά με τους σωλήνες (καπνοδόχους) μπορείτε να ενημερωθείτε από την εταιρεία μας,

Τροφοδοσία των καυστήρων και καύση των Pellet
      Οι καυστήρες Pellet χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερα υψηλές αποδόσεις, δεν μολύνουν σχεδόν καθόλου το περιβάλλον.
Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα των καυστήρων Pellet είναι ότι δεν χρειάζονται ανεφοδιασμό τόσο συχνά όσο άλλες συσκευές που καίνε ξύλα. Ανάλογα με τη συσκευή αλλά και τις ανάγκες σε θέρμανση, ο ανεφοδιασμός με πέλλετ ποικίλλει από μια φορά την ημέρα μέχρι δύο φορές την εβδομάδα ανάλογα με το μοντέλο καυστήρα και τις θερμαντικές σας ανάγκες. Για να γίνει ο ανεφοδιασμός απλώς τοποθετούνται τα Pellet σε μια χοάνη, η οποία κρατά μεταξύ 15 και 60 κιλά και από εκεί ένας μηχανισμός τα μεταφέρει στο εσωτερικό του καυστήρα. Το κάψιμο των Pellet μέσα στον καυστήρα είναι συνήθως βολικό, τακτοποιημένο και ασφαλές και τα Pellet συμπιέζονται και τοποθετούνται σε σάκους για να μπορείτε να έχετε μία καθαρή και εύκολη αποθήκευση για την άνετη διαχείριση τους. Οι καυστήρες πέλλετ ουσιαστικά δεν βγάζουν καπνό και παράγουν λιγότερη μυρωδιά από άλλες συσκευές καύσης ξύλου. Επιπλέον, το εξωτερικό μέρος του καυστήρα δεν χρησιμοποιείται για την ακτινοβολία της θερμότητας και παραμένει σχετικά δροσερό αποτρέποντας σας να καείτε από ατύχημα αν τον ακουμπήσετε τυχαία.
Όσοι σκέφτονται την επιλογή του καυστήρα Pellet για τη θέρμανσή τους, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι  αποτελούνται από πολλά κινούμενα μέρη που χρειάζονται συντήρηση και καθαρισμό για να λειτουργούν σωστά
Καυστήρες Pellet Ferroli

Καυστήρες Pellet SUN P7 – SUN P12 της Ferroli, με προηγμένο σχεδιασμό και πρωτοποριακή τεχνολογία, υψηλής αξιοπιστίας και κατασκευαστικής ποιότητας.

Καυστήρες Pellet Pellas

Οι  καυστήρες Pellet της εταιρείας Pellas μπορούν να προσαρμοστούν  σχεδόν σε οποιοδήποτε λέβητα και να τον μετατρέψουν από λέβητα πετρελαίου-αερίου-ξύλου σε λέβητα pellet.

Επισκεφθείτε την εταιρεία Τζίντζιος Ενεργειακή για να ενημερωθείτε για όλους τους τύπους καυστήρων.