23210 93066 - Κιν.: 6977600939 [email protected]

Σχετικά

Σχετικά με την εταιρεία μας

Τζίντζιος Ενεργειακή

Η Ιστορία μας

      Η εταιρία Τζίντζιος Ενεργειακή έχει εμπειρία στο χώρο από το 1967. Τότε ήταν που ο πατέρας, Ευάγγελος Τζίντζιος, αποφάσισε να ασχοληθεί με το επάγγελμα του υδραυλικού – θερμαστή. Έπειτα από μόλις τέσσερα χρόνια γίνεται Τεχνίτης και το 1977 ξεκινάει μόνος του τη δραστηριότητα του θερμοϋδραυλικού. Η πολυετής εμπειρία στο χώρο μεταλαμπαδεύεται με τα χρόνια στον υιό, Στέργιο Τζίντζιο, ο οποίος το 2001, μετά από σπουδές στο ΤΕΙ Διεθνούς Εμπορίου Καστοριάς και έπειτα από παρακολούθηση πολλαπλών σεμιναρίων εντός και εκτός Ελλάδος, επάνω στη θέρμανση και στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Α.Π.Ε.), αναλαμβάνει ο ίδιος τα ηνία της επιχείρησης. Με τα χρόνια κατακτά την εμπειρία και τις βαθμίδες αδειών φτάνοντας στο στάδιο του Εργοδηγού. Παράλληλα η εταιρεία περνά πλέον και στο χώρο της εμπορίας των ειδών που τοποθετεί για καλύτερο έλεγχο των προϊόντων. Η συνεχής εξειδίκευση πάνω στον τομέα των Α.Π.Ε. Και της ενδοδαπέδιας θέρμανσης έχει πλέον παρουσιάσει ένα αρκετά μεγάλο και πλούσιο εύρος εργασιών.

       Το 2010 το όνομα Τζίντζιος, σε συνεργασία με τον όμιλο Fire Blue, εισέρχεται δυναμικά και στο χώρο των εισαγωγών, με την απευθείας εισαγωγή και διάθεση των φημισμένων Νορβηγικών τζακιών Nordpeis καθώς και όλων των προϊόντων των υπολοίπων εργοστασίων με τα οποία συνεργάζεται ο όμιλος Fire Blue. Η σχέση αυτή διατηρείται άρρηκτα έως και σήμερα. Το πάθος μας για συνεχή επαφή και ενημέρωση του κοινού για ό,τι νέο και καινοτόμο κυκλοφορεί, φαίνεται και από την αδιάκοπη συμμετοχή μας για τέσσερα χρόνια στην Διεθνή Έκθεση Infacoma – EnergyTech, στην Θεσσαλονίκη (2012-2015).

        Η συνεχής εξέλιξη, η εξειδίκευση και η αγάπη γι’ αυτό που προσφέρουμε, εξειδικευμένες υπηρεσίες και αξιόπιστα προϊόντα, είναι αυτό που μας χαρακτηρίζει έως και σήμερα.

Γιατί να μας επιλέξετε

Εμπιστοσύνη

Φιλικές τιμές

Γρήγορα και υπεύθυνα

Εγγυημένη εργασία

F.A.Q.

Συχνές Ερωτήσεις

Επιλογή μηχανήματος

1. Χώρα προέλευσης

2. Ποιότητα κατασκευής

3. Τρόπος λειτουργίας

4. Εγγύηση

5. Ενεργειακά πιστοποιητικά

6. ISO εγκατάστασης σε κατοικημένη περιοχή .

Καλύτερη απόδοση στο τζάκι μας.

Πώς μπορούμε να έχουμε καλύτερη απόδοση στο τζάκι μας.

Το τζάκι και η κατασκευή του είναι το πρώτο ζητούμενο. Το τζακι αποτελεί μία μικρή κατασκευή που πρέπει να είναι καλοσχεδιασμένη, ώστε «να τραβά καλά», όπως συνηθίζεται να λέμε, ανεξάρτητα από το μέγεθος της φωτιάς. Το πόσο καλά τραβάει το τζακι επηρεάζεται κι από την επιφάνεια που καταλαμβάνει η φωτιά και τα καυσόξυλα μέσα στην εστία.
Επίσης, είναι χρήσιμο τις πρώτες φορές που θα λειτουργήσουμε το τζάκι να ελέγξουμε πόσο εκτεταμένη φωτιά μπορεί να ικανοποιήσει χωρίς αυτό να καπνίζει και τι είδος απο καυσοξυλα πρέπει να επιλέξουμε. Σημαντικό, επίσης, είναι ο τύπος της εστίας που έχουμε. Η ποσότητα της θερμικής ενέργειας που δίνει ένα τζακι εξαρτάται σημαντικά από τα καυσόξυλα και από την εστία που μπορεί να είναι χτιστή με πυρότουβλα (απόδοση 10-15%), προκατασκευασμένη με μαντέμι (απόδοση 15-25%) ή ενεργειακή (απόδοση ως και 85%). Τα ενεργειακά τζάκια προτιμούνται σήμερα, διότι έχουν τη μεγαλύτερη θερμική απόδοση. Ρόλο παίζει και η επιλογή της πόρτας του τζακιού που πρέπει να είναι άριστης ποιότητας για να απομονώνει τον αέρα. Εννοείται ότι τα καυσοξυλα μας πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ξερά. Η θερμότητα που δίνει το τζακι εξαρτάται βέβαια από το είδος και το μέγεθος από τα καυσοξυλα που χρησιμοποιούμε, αλλά επιπρόσθετα εξαρτάται κι από τον τρόπο πού θα τοποθετίσουμε τα ξυλα για το τζακι στην εστία. Αυτό είναι ένα μυστικό στην επιτυχία της καλής φωτιάς. Δεν πρέπει τα καυσοξυλα να είναι στριμωγμενα μεταξύ τους για να μπορεί να κυκλοφορει ο αέρας ανάμεσά τους και να τα τροφοδοτεί με το απαραίτητο για την καύση οξυγόνο.

Τι είναι ενεργειακές εστίες?

Ποιές εστίες ονομάζουμε ενεργειακές;
Ενεργειακή θα αποκαλέσουμε μία εστία η οποία κατά την καύση του ξύλου μέσα στον θάλαμο καύσης ξεπερνάει τους 650ο Κελσίου που είναι το όριο βάση των νόμων της φυσικής της ανάφλεξης των καυσαερίων. Πάνω απ’ αυτές τις θερμοκρασίες αρχίζει η ονομαζόμενη δευτερογενής καύση και όσο πιο ψηλές θερμοκρασίες αναπτύσσονται στο θάλαμο καύσης τόσα περισσότερα καυσαέρια αναφλέγονται. Έτσι με αυτόν τον τρόπο εκμεταλλευόμαστε την επιπλέον ενέργεια της θερμογόνου δύναμης της καύσης των καυσαερίων.

Μία πραγματικά ενεργειακή εστία υψηλής τεχνολογίας και ποιότητας υλικών μπορεί να ξεπεράσει τους 900ο Κελσίου, όπως οι ενεργειακές εστίες της Νορβηγικής εταιρείας Nordpeis!!!

Καθαρισμός καμινάδας

Τι πρέπει να προσέχουμε :

  • Χρησιμοποιείτε ξερά ξύλα.
  • Χαρείτε το τζάκι σας με σύνεση, μην το γεμίζετε με ξύλα εάν πραγματικά δεν υπάρχει λόγος.

   Επίσης μία από τις σημαντικότερες εργασίες που θα πρέπει να πραγματοποιείται είναι ο καθαρισμός του τζακιού.
Όχι μόνο για να μας προφυλάξει από μια δυσάρεστη ανάφλεξη των υπολειμμάτων της καύσης στο εσωτερικό της καμινάδας αλλά και για την αποδοτικότερη λειτουργία του συστήματος.

        Ο σωστός χρόνος καθαρισμού είναι στο τέλος της χειμερινής περιόδου που πρακτικά μας απαλλάσσει από τα υπολείμματα της καύσης, την μυρωδιά στις υγρές ημέρες της άνοιξης και τα αιωρούμενα σωματίδια που πέφτουν και λερώνουν το σαλόνι μας από τη καμινάδα του τζακιού.

Καθαρίζουμε  το εσωτερικό της καμινάδας από την «καπνιά» που χτίζεται στα τοιχώματα της καμινάδας κατά τη διάρκεια της καύσης.

    Αναλαμβάνουμε υπεύθυνα τον καθαρισμό του τζακιού σας και της καμινάδας, χωρίς να λερώνουμε τον χώρο σας έτσι ώστε να είστε ήσυχοι για την ασφαλή λειτουργία του.

ΣΧΕΣΗ ΘΕΡΜΟΓΟΝΟΥ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ.

Κόστος ανά τόνο
1 τόνος πετρέλαιο 890 ευρώ
1 τόνος πυρηνόξυλο 70- 80 ευρώ
1 τόνος πελλέτας 250 ευρώ
1 τόνος ξύλο 83 ευρώ

Θερμογόνος δύναμη
1 κιλό πετρέλαιο αποδίδει 10.200 kcal
1 κιλό πυρηνόξυλο αποδίδει 4.000 kcal
1 κιλό πελλέτα αποδίδει 4500 kcal
1 κιλό ξύλο αποδίδει 4.200 ώς 5.200 kcal
Απόδοση  ίδιας θερμογόνου  δύναμης
1 κιλο πετρελαιο αποδιδει         10200 kcal
2,55 κιλα πυρηνοξυλο αποδιδει 10200 kcal
2,27 κιλα πελλετα αποδιδει        10200 kcal
2,17 κιλα ξυλο αποδιδει             10200 kcal

Τιμή απόδοση ίδιας θερμογόνου δύναμης
1 τονος πετρελαιο                      890   ευρω
2,55 τονοι πυρηνοξυλο              191   ευρω
2,27 τονοι πελλετα                     567  ευρω
2,17 τονοι ξυλα                          180  ευρω

Πίνακας τιμής τώρα
1 τονος πετρελαιο                               ευρω
2,55 τονοι πυρηνοξυλο                       ευρω
2,27 τονοι πελλετα                              ευρω
2,17 τονοι ξυλου                                 ευρω

Εργασίες μας

Υψηλή ποιότητα εργασίας

Από το ’67

Εγγύηση & Ασφάλεια

Συνεργασία με τα καλύτερα  Brands

Επικοινωνία

Προγραμματίστε ένα Ραντεβού
ή επισκεφτείτε μας

Επισκεφθείτε μας

Αν. Θράκης και Ανδριανουπόλεως 2  Σέρρες

Στείλτε μήνυμα

Πάρτε μας τηλέφωνο

Τηλ. : 23210 93066  Κιν.: 6977600939